Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ -ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ- ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσεπεντζή
Μια όμορφη λογοτεχνική βραδιά οργανώθηκε από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης <<ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ>>, την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, στον φιλόξενο χώρο του cafe "MON AMI", στην παραλία Καλάμια Κορίνθου.
Μέλη και φίλοι του Σωματείου έγιναν μια ζεστή παρέα και πέρασαν λίγες ώρες μαζί γεμάτες λογοτεχνία, τραγούδι, πλούσια εδέσματα, κρασί και πολλά χαμόγελα ικανοποίησης.
Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο καλωσόρισμα η Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Ευδοξία Κουβακλή - Νάνου, η οποία, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους φίλους του Σωματείου να γίνουν μέλη αυτού, έδωσε το στίγμα ορισμένων από τις προγραμματισμένες δράσεις του Σωματείου και ενημέρωσε για τον ετήσιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που έχει προκηρύξει αυτό.
Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις αποσπασμάτων από πεζά κείμενα, από τους παρευρισκόμενους, με μουσική επένδυση, από τον κ. Κοντογιάννη Βασίλειο, καθηγητή μουσικής στο Ε.Ε.Ε.Κ, ο οποίος προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.
Ο κ. Γιάννης Μπάρτζης, Πρόεδρος της Ένωσης Κορινθίων Λογοτεχνών, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του "Φεύγω Ξένη", ενώ απήγγειλαν ποιήματά τους οι κυρίες και κύριοι:

Βουδούρης Σπύρος - "Ας ήταν η ζωή μου ένα όνειρο"

Γεωργίου Έλενα - "Όνειρα"

Λαζάρου Νίκη - "Η Τζιτζιφιά"

Πανούση Ευαγγελία - "Νοστάλγησα"

Σαρλή Σοφία - "Μια ιστορία'

Σουρλή Μαίρη - Ένα ποίημα από το βιβλίο της "Περπατώντας στην ελληνική ψυχή με αφορμή την κρίση"

Σπηλιωπούλου Νέλη - Από το βιβλίο της "Οδοιπορικό στη νύχτα", το ποίημα "Ας αρκεστούμε"

Συκά-Κοντόζογλου Ελένη - Απόσπασμα από την ποιητική σύνθεση του Τάσου Λειβαδίτη "Αυτό το Αστέρι είναι για όλους μας..."

Φεντέροβα Ανίνα - "Αν Ρώσοι πόλεμο ζητούν"

Φρονιμάδη-Ματάτση Μαργαρίτα - Ένα ποίημα του αείμνηστου ποιητή Νίκου Μπλέτα Δούκαρη που η ίδια είχε αποδώσει στην ελληνική γλώσσα, με τίτλο "Ιράν, καρδιά μου" και ένα δικό της με τίτλο "Έλεος"

Κουβακλή-Νάνου Ευδοξία - Ένα ποίημα αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδι, πάντα με τη μουσική συνοδεία του κ. Κοντογιάννη και χορό.
Οι παρευρισκόμενοι, λίγο πριν η βραδιά προστεθεί στην μακρόχρονη ιστορία των <<ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ>>, γράφοντας τις εντυπώσεις τους, χαρακτήρισαν την εκδήλωση ζεστή, υπέροχη, εξαιρετική, νοσταλγική, ταξιδιάρικη....
Η αυλαία έκλεισε, όταν τα λόγια πια έγιναν περιττά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού ανανεώθηκε το ραντεβού, όλων, για μια επόμενη ξεχωριστή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.