Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!

ΤΟΠΟΣ: Αμφιθέατρο «Περίανδρος ο Κορίνθιος», 4ο Λύκειο Κορίνθου

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου με καλεσμένους συντελεστές της εκδήλωσης
(Από δεξιά: Αγγελική Βλάσση, Κώστας Κωτούλας, Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου,
Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Παγιάτης, Τάσος Φουρλάς,
 Αγγελική Καποκάκη-Γεωργιάδη, Παναγιώτης Τσιφτσής, Δήμητρα Μαρινού, Δήμητρα Τσεπεντζή)
H εκδήλωση-αφιέρωμα στους δυο μεγάλους νομπελίστες ποιητές μας,Γεώργιο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης <<ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ>>, πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Περίανδρος ο Κορίνθιος», του 4ου Λυκείου Κορίνθου, το απόγευμα της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου.
Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τόσο τους εκλεκτούς ομιλητές όσο και τις απαγγελίες ποιημάτων των δυο αθάνατων δημιουργών, που το φως τους λάμπει πνευματικός φάρος στο διάβα του χρόνου, με μεγάλη προσοχή και ησυχία, που άγγιζε τη θρησκευτική ευλάβεια.
Ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου, αναφέρθηκε, με την ξεχωριστή δεξιοτεχνία του, στη ζωή και στο έργο του Γεωργίου Σεφέρη, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά του, μέσα από το τεράστιο έργο του.
Ο κ. Διονύσης Καρατζάς, εκπαιδευτικός και ποιητής, έκανε μια εκτενή αναφορά στον άλλο τιμώμενο πνευματικό δημιουργό της πατρίδας μας, τον Οδυσσέα Ελύτη.
Η κα Αγγελική Καποκάκη-Γεωργιάδη, Ταμίας του Σωματείου και ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Στατήρης απήγγειλαν στίχους και διάβασαν, αντίστοιχα, αποσπάσματα από έργα των δύο δημιουργών.
Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Σωματείου, κα Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου, η οποία παρουσίασε και τους κ.κ. Γιώργο Παγιάτη, Κώστα Κωτούλα, Τάσο Φουρλά και Παναγιώτη Τσιφτσή. Ο κ. Κώστας Κωτούλας, ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός, παρουσίασε, με σύντομα βιογραφικά σημειώματα, τους κ.κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο και Διονύση Καρατζά και την κα Νένα Βενετσάνου.
Η βραδιά έκλεισε με την κα Νένα Βενετσάνου, τραγουδοποιό, η οποία ταξίδεψε, κυριολεκτικά, το κοινό, μαγεύοντάς το, με την εξαίσια φωνή της.
Την καταπληκτική αοιδό συνόδεψαν στο πιάνο ο κ. Γιώργος Παγιάτης, μουσικοσυνθέτης, ο κ. Τάσος Φουρλάς στην κιθάρα και ο νεαρός μουσικός, κ. Παναγιώτης Τσιφτσής στο μπουζούκι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Θελερίτη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γκίκας, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κα Μεριλένα Σούκουλη, η Διευθύντρια του 4ου Λυκείου Κορίνθου κα Δώρα Βογιατζιάν, άλλοι Διευθυντές Σχολείων, πολλοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και Συλλόγων του Νομού.
Στο τέλος απονεμήθηκαν, από το Σωματείο, αναμνηστικές πλακέτες, σε όλους τους προσκεκλημένους συντελεστές της εκδήλωσης, οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί, συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.